Betting på boxning

Precis som med de allra flesta sporter måste man ha kunskap om hur boxning går till för att kunna spela på det. Man måste också förstå den marknad som finns. Som spelare kan man upptäcka att en start aktie är mr green och där finns flera spel. Ofta är de matcher som går att betta på vanliga fighter med 10 treminutersronder, alternativt titelfighter som består av 12 treminutersronder. Dessutom finns boxning inom OS där man spelar i 3 treminutersronder.

Det finns många sätt en boxningsmatch kan bli avgjord på och vi presenterar dem här:

  • KO, Knockout – Här kan inte boxaren resa sig igen innan det att domaren räknat till tio efter att fightern slagits ner.
  • TKO, Teknisk Knockout – Här stoppar en domare matchen. Fightern kan av någon anledning inte fortsätta. Denne kan väga för lite i form av den andra boxaren eller liknande.
  • D, domslut – en av de boxare som deltar vinner på de poäng som delas ut av de tre olika domarna.
  • TD, tekniskt domslut – matchen avgörs på de poäng som delats ut efter en skada.
  • D, diskvalificering – en boxare diskvalificeras.

Viktigt att tänka på som spelare

När man ska spela på en boxningsmatch är det viktigt att tänka på att också jämföra hur en boxare har klarat sig mot andra, jämförbara motståndare, innan man lägger sina satsningar. Genom att man kolla resultaten hur boxaren klarat motståndare med liknande styrka, stil och svagheter kan man få en bild av hur jämna de kommer att vara.Man bör också se till den aktuella arenan, om boxarna har varit där innan.Tidigare sjukdomar och annat är också värt att kolla upp om mycket pengar står på spel.

Som spelare måste man också tänka på att spela på det man själv vill, och inte bara på det fans säger om en viss boxare. Man bör alltid analysera fightern själv.