SM i brottning 2017

Årets svenska mästerskap skedde i en något annorlunda tappning. Riksidrottsförbundet och SVT hade lagt fram idén om att SM inom flera sporter skulle hållas under samma vecka. Det var ett väldigt bra initiativ! Det här har nämligen ökat förutsättningarna för att sporterna ska uppmärksammas i en högre grad då de har fått gott om utrymme i media.

Inom brottning var det i år Söderhamns BK som stod som värd tillsammans med Svenska Brottningsförbundet. Tävlingarna ägde rum 4 – 5 februari och det var i grekisk-romersk stil som man tävlade. Helgen avslutades med att finalerna direktsändes i SVT under söndagseftermiddagen.

Vinnande herrar

  • 59 kg: I den här viktklassen stod Joakim Fagerlund från Huddinge som slutlig vinnare. Detta var Fagerlunds första SM-guld.
  • 66 kg: Houssam Omar från Gällivare vann klassen. Det fanns många potentiella vinnare. Simon Erlandsson var den som det hade gått bäst för under året men den här gången gick det inte hela vägen för honom.
  • 71 kg: Klassen vanns av Khalid Krechiyev från Västerås. En stark favorit var Beshnik Shala, killen som vann förra årets SM, men det här året visade sig vara Krechiyevs år.

75 kg: André Isberg från Varberg var i förväg ingen solklar vinnare men i slutänden var det han som stod på prispallen.

80 kg: Viktklassen vanns av Bogdan Kourinnoi från Huddinge. Alex Kessidis var en mäktig utmanare med tanke på det framgångsrika år som han har haft.

85 kg: Zakarias Berg från Huddinge klev segrande ur finalmatchen. Med ett OS i bagaget var han ett starkt namn men det fanns andra intressanta utmanare.

98 kg: SM-guldet i denna viktklass erhöll Pontus Lundh från Arboga. Han har haft ett enastående år så få var väl förvånade över detta.

130 kg: OS-medaljören Johan Eurén från Örgryte var mångas självklara val inför årets SM och visst var det han som knep guldet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *