Kategorier
Bygg

Anlita en erfaren rörmokare i Uppsala

När man märker att det börjar rinna trögt i vasken är det dags att fixa det. Ring en rörmokare i Uppsala som kan hjälpa till att få ett bra flöde igen.

Köksvask, dusch, toalett och handfat är nog fyra av de viktigaste sakerna i ett hem när det handlar om vatten. Dessa saker ska bara fungera. Vattnet ska rinna både ur kranar och ner i avloppet så att vardagslivet kan fortgå precis som vanligt. Så plötsligt en dag hör man hur vasken i köket börjar klucka efter att man spolat ut något.

Ibland kanske det bara kluckar lite för att vara socialt, nästan. När pratade man liksom senast med sitt avlopp? Förmodligen pratar man mer med blommorna än avloppet, vilket är helt förståeligt. Det lilla sociala kluckandet blir snart högre och högre och håller i längre. Det är som om vasken ropar på hjälp.

Kontakta en rörmokare för propplösning

Steg ett är inte som många tror – att köpa propplösare i affären. Propplösare riskerar att fräta sönder rör så det finns andra alternativ att föredra. Ett alternativ är att själv med hjälp av en vaskrensare få loss proppen. Varje hushåll med minsta lilla självaktning bör ha en vaskrensare under diskbänken.

Med hjälp av lite tryck och sugkoppen kan man få enklare proppar att lossna om man har tur. Man kan också testa att göra en egengjord propplösare som inte fräter sönder rören. Då häller man i bikarbonat och adderar därefter ättika på det. Man låter det fräsa och bubbla en stund och därefter häller man på kokande varmvatten.

Rörmokaren räddar rören

Sitter proppen fortfarande kvar så är det dags att kontakta en rörmokare i Uppsala. Rörmokaren kan komma och testa rensband eller andra saker som de har tillgång till. Förhoppningsvis har man snart blivit av med kluckandet och rören är rensade och klara. Det man behöver tänka på är att man ska torka ur matfett och sådant när man diskar stekpannor och annat.

Matfett stelnar till och sätter igen rören vilket gör att annan skit långsamt fastnar där och bildar en större propp. 2017 hittades en monsterpropp i London som vägde dryga 130 ton. Detta vill man gärna undvika i sitt eget avlopp. Så ha en separat flaska för gammalt flytande fett i köket och torka ur det som går att torka ur.