Kategorier
Bygg

Anlita en rörmokare i Nacka och spara pengar

Att anlita en rörmokare i Nacka i förebyggande syfte för att se över avloppssystemet gör att man faktiskt sparar pengar. Här kommer några smarta rörtips.

Fett, smuts, tvålrester och allt annat som fastnar i rören sliter på dem och gör att rörstammarna åldras snabbare. Inte sällan klumpar smutsen också ihop sig och gör att det blir svårare för avloppsvattnet att ta sig förbi. Trycket som då uppstår är påfrestande för rörstammarna och gör att de kan gå sönder.

Att regelbundet låta en rörmokare utföra en avloppsrensning gör att man slipper problem med stopp i avloppet eller dålig lukt från rören. Avloppsrensningar gör även att rörstammarna håller längre och att man slipper problem med läckande rör och kostsamma fuktskador. Ungefär vart tredje till femte år bör man utföra en professionell avloppsrensning.

Rörmokare som även utför rörfilmning

Vid en avloppsrensning kan det vara bra att låta rörmokaren utföra en rörfilmning. Då ser man i vilket skick rörstammarna är och om det finns förslitningsskador eller om något rör är trasigt. På så vis hinner man byta ut slitna eller trasiga rördelar innan de orsakar fuktskador.
Genom att regelbundet utföra en rörfilmning blir man också medveten om rörstammarnas livslängd.

På så vis blir det också enklare att planera för ett framtida stambyte eller renovering av rörstammarna. Men filmerna på rörstammarna kan också vara bra att ha vid en eventuell försäljning av fastigheten då de visar i vilket skick rörstammarna är. Därför ska man alltid spara den dokumentation man får av rörmokaren över utförda arbeten.

Anlita en rörmokare i Nacka – så mycket kostar det

Att anlita en rörmokare i förebyggande syfte blir billigare men underhållet gör också att fastighetens värde bibehålls eller till och med ökar. Hur mycket det kostar att anlita en rörmokare för avloppsrensning och rörfilmning beror på fastighetens storlek och rörsystemets omfattning.

För att få fram ett pris kan man kontakta en rörmokare i Nacka och be om en kostnadsfri offert. Men priserna kan också variera mellan olika rörmokare och det kan därför löna sig att begära in mer än en offert för att jämföra priser. Viktigt är förstås att den rörmokare man väljer att anlita är försäkrad och även innehar de rätta certifikaten. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget, vilket ger en ordentlig rabatt på priset.