Kategorier
Bygg

Säkrare hem med ordentlig pålning

Att påla marken gör att ni kan bygga ert drömhus precis var som helst. Dock är det inte vem som helst som kan utföra en säker och professionell pålning.

Det handlar alltid om liv när man bygger ett hus. Det handlar om ert liv, och om framtida generationers liv, som kommer att ta över huset sedan. Så ni behöver vara extra säkra att det hus ni bygger är tillräckligt starkt för att klara av alla framtida prövningar. När ni bygger ett hus på ett område med osäker mark så behöver ni definitivt påla.

Det finns olika varianter av pålning, beroende på vad ni har för behov och krav. När ni anlitar en professionell firma som utför alla dessa olika varianter, så blir ert val av byggplats mycket mindre begränsat. Ni kan få specialanpassade lösningar enligt de geotekniska siffrorna för er tomt. Det finns ingen gräns för vad som kan pålas. Om ni önskar en stor villa med garage och altaner så är det inget problem.

Några varianter av pålning

En metod som används ofta är att borra ned till stabil mark och sedan fylla hålet med torr kalk och cementblandning. Det kallas för en KC-pålning. Med en sådan pålning så minskar risken för framtida sättningar. Den här metoden är kostnadseffektiv och tidssparande, och den är nästan bullerfri.

Betongpålning är också ett kostnadseffektivt alternativ. Både stöd- och kohesionspålning med betong som bas är alternativ som ni kan välja mellan, om förutsättningarna är rätta. Träpålar kan användas som komplement. För den byggnadsplats som har högre krav så finns det fler alternativ, som stålkärnepålar. De klarar tyngd och påfrestning.

Pålning behöver riktigt vana arbetare

Även maskinerna som används för att bygga behöver speciell utrustning för att klara av att bygga säkert. Därför använder sig riktigt bra företag av maskiner med gummilarver. Dessa är väldigt skonsamma för marken. Det gör att bygget kan fortgå utan att göra större inverkan än nödvändigt.

Den som utför pålning behöver verkligen ha kunskap och utbildning för att kunna göra det på ett säkert och hållbart sätt. Många av dessa tekniker kräver extrem noggrannhet, och det är därför viktigt att ni väljer någon som har lång erfarenhet och kan ge er referenser till tidigare projekt. Då vet ni att ni anlitat någon som kan lösa alla eventuella problem som kan dyka upp.